Sunday, July 18, 2021

Brinjal Masala Roast | கத்திரிக்காய் மசாலா வறுவல்

in this recipe, we will see how to make brinjal masala without onion without garlic without tomato. using less oil, this recipe is made. also, the ingredients were readily available in our kitchen. very simple and easy recipe to make. prepare the Masala mix, coat it with brinjal slices and make roasts. Please watch the video till end.


Click the link to Subscribe Vedai Cuisine YouTube channel, for more recipes:- Vedai Cuisine YouTube Channel


கத்திரிக்காய் சாப்பிட விரும்பாதவர்கள் கூட, இந்த கத்திரிக்காய் மசாலா வறுவலை விரும்பி சாப்பிடுவர்.
சுலபமாக கத்திரிக்காய் மசாலா வறுவல் செய்வது எப்படி. எளிமையான முறையில் இந்த வீடியோவில் செய்துகாட்டப்பட்டுள்ளது. அனைவரும் முழுமையாக வீடியோவை பார்த்து பயன்பெறவும்.


Brinjal Masala Roast |
கத்திரிக்காய் மசாலா வறுவல் :-

1. To Prepare the Masala mix, grind the following in a mixie jar to a fine powder:-
Roasted Bengal gram = 1/3 cup
Turmeric powder = 1/4 tsp
Black Pepper powder = 1/4 tsp
Cumin Powder = 1/4 tsp
Sambhar Powder = 1 tsp ( or use Red chilly powder as per taste)
Coriander Powder = 1 tsp
Garam Masala Powder = 1/2 tsp ( or use Fennel seeds 1/2 tsp)
Salt = 1 tsp ( or as per taste)

2. Slice the Brinjal just before Roasting. Because Brinjal tends to darken. I used Half Kg Green Brinjal. it contains less seeds.

3. Coat the slices on both sides and set aside for 15 minutes. Coat the slices in batches.

 4. Heat 2 tsp of oil in a broad pan. I used hard anodised pan. I used hard anodised pan.

5. Gently place the slices. Roast it in low flame for 5 minutes. NO NEED TO COVER WITH LID.


6. After 5 minutes, gently flip the slices using a spoon. Allow to Roast for 5 minutes. Brinjal Roasting Aroma arises.

7. Oil oozes from the brinjal slices.

8. Each slices gets roasted using less oil in batches.

9. Tilt the pan, to a SERVING BOWL. Slices doesn't stick to the pan, if it is Roasted.

10. Enjoy the Brinjal Masala Roast with Rasam Sadham or Curd Rice


For video Recipe click the link:- BRINJAL MASALA ROAST 

HAPPY COOKING.

No comments:

Post a Comment

Ads by Google

Ads by Google