Wednesday, August 24, 2016

Sweets -- Akkara Adisal

This sweet especially made during Valagaappu function....
Ingredients:-
Raw rice ( pachai arisi)  = 1 cup
Payatham paruppu  = 1/4 cup
Milk  = 3 and 1/2 cup
Jaggery  = 1 cup to 1 and 1/4 cup
Cahews = 20 ( cut into pieces)
Cardamom powder  = 2 tsp
Ghee = 3 tbsp

Method:- 
(1) Pressure cook raw rice and payatham parruppu with milk and 1 tbsp of ghee for 3 high and 2 sim, using double boiling method.(2) Filter the jaggery using little hot water, to remove the dust and sediments.(3) When the pressure is released, mix it well and add the filtered jaggery to it. Mix it well, add the ghee and cardamom powder.
(4) Fry the cashews to golden colour and add to it.
(5) Akkara Adisal is ready to serve.

No comments:

Post a Comment

Ads by Google

Ads by Google